Nieuwsoverzicht  

Mie Dereu directeur behandelzaken Emergis kind & jeugd

Met de aanstelling van Mie Dereu als directeur behandelzaken worden per 1 maart ook de gelederen versterkt bij Emergis kind & jeugd! Mie werkt al sinds 2015 bij het ambulante team van kind & jeugd en heeft onlangs haar opleiding tot klinisch psycholoog afgerond.
Foto van Mie Dereu

Mie studeerde van 1999 tot 2004 psychologie aan de Universiteit Gent. Na haar studie was ze in verschillende functies werkzaam aan diezelfde universiteit, waar ze wetenschappelijk onderzoek naar vroegdetectie van autismespectrumstoornis combineerde met doceren aan masterstudenten psychologie en orthopedagogiek. Daarnaast bekwaamde ze zich verder als psychodiagnosticus en cognitieve gedragstherapeut. In 2011 promoveerde ze en in 2017 rondde ze haar academische loopbaan af als gastprofessor aan de Universiteit Gent. Binnen Emergis kind & jeugd heeft ze steeds genoten van de diversiteit in haar werkzaamheden; als ambulant behandelaar en behandelaar van diverse deeltijdgroepen, dagbehandeling en observatieafdeling, als zorgprogrammacoördinator ontwikkelingsstoornissen, als trekker van de werkgroep complexe diagnostiek kind & jeugd, als supervisor wetenschappelijk onderzoek en werkbegeleider. Naast haar taken als klinisch psycholoog, gaat ze nu verder – samen met haar collega-directeur Mark Schellekens, de teamleiders en de medewerkers van kind & jeugd -  vorm geven aan een toekomstbestendig kind & jeugd.

Mie: “Het is zo mooi om iets te kunnen betekenen in het leven van kwetsbare kinderen, jongeren en hun gezinnen in Zeeland; om hun verdere ontwikkeling een andere koers op te helpen varen. Samen met mijn collega's binnen kind & jeugd wil ik zoeken naar een manier waarop we dit kunnen blijven bieden in Zeeland, op een wijze waarop we trots kunnen zijn en blij en voldaan naar onze eigen gezinnen kunnen terugkeren na een werkdag".

Emergis & corona

Alle informatie over Emergis en de maatregelen rondom het coronavirus hebben wij geplaatst op een aparte website. Ook bieden we je hier tips, hulp en advies én de mogelijkheid voor een persoonlijk contact om deze periode door te komen.

Bezoek onze website