Nieuwsoverzicht  

Tijdelijke aanmeldpauze ambulante behandeling Emergis kind & jeugd ggz

Emergis kind & jeugd ggz stelt van 16 mei tot 1 september 2022 een selectieve aanmeldpauze in voor kinderen en jongeren die ambulante gespecialiseerde mentale gezondheidszorg nodig hebben. Gemeenten, huisartsen en andere medische specialisten kunnen hierdoor de komende vier maanden alleen kinderen en jongeren verwijzen die opgenomen moeten worden, een behandeling nodig hebben voor een eetstoornis of een crisis door maken en acuut zorg nodig hebben. Als kinderen en jongeren lichtere ondersteuning nodig hebben dan kunnen ze terecht bij andere zorgaanbieders.
-

Oorzaak van de tijdelijke aanmeldpauze is een nijpend personeelstekort bij Emergis kind & jeugd. Er is een tekort aan zogeheten regiebehandelaren en een hoog ziekteverzuim. Dit laatste is deels het gevolg van de COVID-pandemie. Mie Dereu, directeur zorg Emergis kind & jeugd ggz: “Regiebehandelaren zoals psychiaters en psychologen zijn helaas schaars. Niet alleen in Zeeland maar in heel Nederland. De kinderen en jongeren die al op de wachtlijst staan, moeten hierdoor helaas langer wachten. Elke cliënt heeft recht op een regiebehandelaar maar elke regiebehandelaar kan maar een beperkt aantal cliënten onder zijn of haar hoede nemen. De constante hoge werkdruk en werkomstandigheden zijn niet langer te behappen. De aanmeldpauze is letterlijk een adempauze voor onze medewerkers. Het biedt even rust en geeft ons de tijd om orde op zaken te stellen”. 

Het spijt ons dat we deze maatregel nemen, maar het is noodzakelijk om de kwaliteit van onze zorg aan de psychisch meest kwetsbare kinderen en jongeren hoog te kunnen houden. 

Voor alle andere behandelingen van Emergis geldt de aanmeldpauze niet. En, zoals eerder aangegeven geldt de aanmeldpauze alleen voor kinderen en jongeren die ambulante behandeling nodig hebben. Kinderen en jongeren die opgenomen moeten worden, een behandeling nodig hebben voor een eetstoornis of een crisis door maken en acuut zorg nodig hebben, blijven in de genoemde periode bij ons terecht kunnen. Ook de groepsbehandelingen en dag- en deeltijdbehandelingen blijven door gaan.
 

Emergis & corona

Alle informatie over Emergis en de maatregelen rondom het coronavirus hebben wij geplaatst op een aparte website. Ook bieden we je hier tips, hulp en advies én de mogelijkheid voor een persoonlijk contact om deze periode door te komen.

Bezoek onze website