Nieuwsoverzicht  

Nieuwe kliniek kind & jeugd in gebruik

Woensdag 21 augustus zijn alle medewerkers, kinderen en jongeren van de kliniek van Emergis verhuisd naar het nieuwe gebouw aan de Oostmolenweg 79 in Kloetinge. Begin mei verhuisden de teams ambulant, deeltijd en dagklinisch 12+ mei al naar de Oostmolenweg 79 en namen de teams van dagklinisch 12- hun intrek in het gebouw aan Oostmolenweg 83. Het team basis ggz kind & jeugd te vinden aan de Zwarte Beier 2 in Kloetinge. Hiermee is de grote verhuizing rondom kind & jeugd afgerond en kan iedereen zich gaan settelen op de nieuwe plek.
Interieur kliniek kind & jeugd

Kliniek

De nieuwe kliniek kenmerkt zich door een ‘healing’ environment’ waarin het prettig verblijven is voor cliënten en fijn werken is voor medewerkers. De kliniek is energieneutraal en is 'circulair' gebouwd. Dat betekent dat zo'n 30 à 40% van de materialen en grondstoffen uit het voormalig districtskantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen gebruikt – dat bij oplevering in 2000 een van de eerste duurzame kantoorgebouwen in Nederland was. Zo hebben de hergebruikte materialen hun waarde behouden en is zelfs meerwaarde gecreëerd. In het ontwerp zijn onder andere de buitenkozijnen, binnendeuren, gevelbekleding, de houten vloerdelen en straatklinkers verwerkt. Het is voor het eerst in Nederland dat materialen en grondstoffen van een gebouw maximaal worden hergebruikt en dat een ggz-instelling op deze schaal een bijdrage levert aan de circulaire economie. In de kliniek zijn 24 tot 28 flexibele bedden.

Emergis & corona

Alle informatie over Emergis en de maatregelen rondom het coronavirus hebben wij geplaatst op een aparte website. Ook bieden we je hier tips, hulp en advies én de mogelijkheid voor een persoonlijk contact om deze periode door te komen.

Bezoek onze website