Cyberpesten, sexting, grooming en gameverslaving kunnen grote gevolgen hebben voor de slachtoffers. Denk aan een negatief zelfbeeld, angst, gevoelens van schaamte en eenzaamheid, verslechtering van de schoolprestaties, in aanraking komen met politie, psychosomatische klachten en ernstige psychische problemen. Ook op latere leeftijd kunnen de slachtoffers de negatieve gevolgen nog ervaren. Ouders, professionals maar ook jongeren zelf worstelen hiermee.
In Zeeland pakken verschillende organisaties activiteiten op om er voor te zorgen dat kinderen en jongeren veilig online kunnen zijn en goede keuzes maken. Met het symposium ‘Kwetsbaar Online 2.0’ willen we met de verschillende betrokken organisaties laten zien waar we nu staan. Sociale veiligheid voor alle Zeeuwse kinderen en jongeren is het ultieme doel!
Graag nodigen we je uit voor het symposium ‘Kwetsbaar Online 2.0’ op donderdag 14 november. Vanaf 15.30 uur bieden we je een uitgebreid, interactief en uniek programma met theater, pitches en workshops waarin we je meenemen in de laatste inzichten en ontwikkelingen. Inloop is vanaf 15.00 uur, er is een buffet en om 21.00 uur sluiten we af.
Ga naar de website van Kwetsbaar online om je aan te melden. De volledige uitnodiging lees je hier.