Nieuwsoverzicht  

Goed voorbereid naar de brugklas met Plezier op school!

In de week van maandag 17 augustus 2020 tot en met zaterdag 22 augustus 2020, de laatste week van de zomervakantie, houdt Emergis preventie de tweedaagse training Plezier op school. De training is bedoeld voor kinderen uit groep acht die zich niet op hun gemak voelen bij leeftijdsgenoten. Scholieren kunnen zich aanmelden tot en met vrijdag 22 mei door te mailen naar info@emergispreventie.nl of te bellen met 0113 26 71 43.
Foto van lachend meisje

De kinderen uit groep acht worden bijvoorbeeld geplaagd en gepest, kunnen maar moeilijk vriendjes krijgen, hebben vaak ruzie of staan veelal alleen. In de training leren ze sociale vaardigheden die de stap naar het voortgezet onderwijs vergemakkelijken. De training wordt gegeven in Goes, Middelburg en Terneuzen.

De training
Tijdens Plezier op school leren de kinderen op een ontspannen en speelse wijze de volgende vaardigheden:

  • contact leggen met andere kinderen;
  • assertief zijn: opkomen voor jezelf;
  • omgaan met plagen en pesten;
  • aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik;

Plezier op school vindt in de vakantie plaats omdat de kinderen dan in een overgangssituatie zitten. Ze hebben de basisschool verlaten en gaan naar de middelbare school. In zo’n overgangssituatie zijn ze het meest gevoelig voor verandering en is de kans het grootst dat ze het geleerde in praktijk brengen. Juist omdat de kinderen na de vakantie naar een andere school gaan, is de training een goede voorbereiding op een geheel nieuwe start.

Aanbod en kosten
Plezier op school bestaat naast de tweedaagse cursus uit een kennismakingsgesprek, een ouderbijeenkomst, een afsluitend gesprek en een terugkombijeenkomst in het najaar van 2020. De groepen bestaan uit maximaal twaalf kinderen. In totaal kunnen ongeveer 60 kinderen meedoen. Deelname aan Plezier op school kost 30 euro.